Prateći program Susreta pozorišta Brčko: Promocija časopisa „Život“

  Kazališni susreti Brčko distrikt BiH i ove godine obogaćeni su pratećim programom, između ostalog i promocijom časopisa za književnost i kulturu „Život“, časopisa s dugom poviješću, bogatog sadržaja i poznatim imenima književne scene. O izdanju časopisa za književnost i kulturu govorila su uvažena imena, koja su radila na izdanju i uredništvu ovoga časopisa, te na promociji inovativnih strujanja u svijetu pisane riječi. Tako je Vahidin Preljević, član redakcije, istaknuo da su u predzadnjem broju predstavljeni: suvremena palestinska književnost, pisac Ilija Trojanov i njegova djela.

  O zadnjem broj u je govorio Žarko Milenić, također član redakcije, koji je rekao da su nedavno održani Sarajevski dane poezije na kojima je dobio nagradu „Stećak“ crnogorski pjesnik Milorad Popović, te je objavljen blok s poezijom suvremenih crnogorskih pjesnika. Časopis „Život“ je časopis s dugogodišnjom tradicijom, gdje su uvrštena imena umjetnika ne samo našega podneblja, nego i šire, te suvremena bh.proza i poezija, književnost i novi mediji, prikazi i osvrti na književne tekstove.

  Časopisi su uistinu kulturalni mostovi, njihova promotivnost povezuje ljude kojima je književnost i svi njeni žanrovi važni. Tim mostom prolaze i oni s interesima i ljubavlju prema drugim oblicima kulture i umjetnosti kojom čovjek uvijek nastoji sačuvati prošlost, boraviti u sadašnjosti te graditi bolja polja neizvjesne nam budućnosti. Iako smo, prema motu ovogodišnjih susreta, zatočeni u prošlosti, i časopisi ju interpretiraju na način da se nešto iz sadašnjeg života trajno zabilježi i upiše u povijest, novim generacijama, kao poklik onoga što je minulo i više se nikad ne vraća.

  Ostaje nam da se radujemo narednom broju ovoga časopisa jer će, kako je istaknuo Almir Bašović, glavni urednik časopisa, nas i u njemu čekati na nas još dobrih sadržaja, između ostalog, i uvid u afričku književnost te u djelo Saše Stanišića, dobitnika najveće njemačke nagrade za književnost.

  Osim niza promocija časopisa „Život“ Bosni i Hercegovini bile su u Zagrebu, Ljubljani, a bit će i u Švedskoj.

  Piše: Ivana Pirić

  Foto: Dejan Đurković

  Izvor: Susreti.co.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety six − = 88