Praktična nastava u kuhinji JU Ekonomske škole Brčko

Od početka školske 2019/2020. godine dio praktične nastave za učenike ugostiteljske struke (kuvar, konobar, ugostiteljsko-kulinarski tehničar) realizuje se u školi.

Školska kuhinja i školski restoran sa pomoćnim prostorijama nalaze se u sastavu aneksa koji je za ove namjene izgrađen prije nekoliko godina, a zauzimaju prostor od oko 700 m2.

Prostor je postepeno opreman proteklih godina i ima dobre uslove za realizaciju praktične nastave. Ove godine obezbijeđene su i potrebne namirnice tako da se NPP praktične nastave svakodnevno realizuje u školi.

Učenici smjera kuvar predstavili su se i na Sajmu privrede. Na sajmu su predstavljena i učenički projekti izrade magičnih abažura i kreativnih lutkica. Projekti se realizuju kao samoodržive biznis ideje za koje su početna sredstva dobijenakao nagrada od Kulturkontakta Austrija.

U saradnji sa Vijećem učenika, u susret međunarodnom danu ljudske solidarnosti koji se obilježava 20. decembra, organizovana je humanitarna akcija. Od 27. do 29. 11. 2019. učenici su pripremali i darovali kolačiće kao zahvalnost za novčani prilog kojim će se pomoći učenicima u stanju socijalne potrebe.

Prikupljenim prilozima učenici želi iskazati svoju solidarnost i uljepšati praznike svojim vršnjacima.

HVALA svima koji su pomogli!

Fotogalerija

Autor: JU Ekonomska škola Brčko
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ eighteen = twenty six