Povećanje plata i naknada za topli obrok u Zdravstvenom centru Brčko

Foto: Otisak.ba / Arhiva

Poslanici Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu, 12. februara 2020. godine, u drugom nastavku 58. redovne sjednice dali su saglasnost na finansijski plan poslovanja JZU „Zdravstveni centar Brčko“ za 2020. godinu kao i saglasnost na Izmjene i dopune Pravilnika o platama, naknadama i ostalim materijalnim pravima zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nihad Šibonjić, direktor JZU “Zdravstveni centar Brčko“ rekao je da finansijski plan predviđa povećanje plata za deset odsto i naknadu za topli obrok u visini od sedam KM za radni dan.

„Ovo je jedan od načina da pokušamo bar nekog odvratiti od namjere da ode i stvoriti bolje uslove za naše zaposlene. Ovo nije nešto što će one koji su čvrsti u namjeri da odu zadržati ali naše je da učinimo što je više moguće da naši radnici ostanu kod nas i budu zadovoljniji na poslu“, rekao je direktor Šibonjić.

Skupština je dala saglasnost i na Finansijski plan Fonda zdravstvenog osiguranja za 2020. godinu, na Dopune Pravilnika o platama zaposlenih i na Odluku o isplati naknade za topli obrok zaposlenima dok je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta koji predviđa povećanje broja zaposlenih vraćen na doradu.

Autor: Skupština Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ seventy seven = eighty six