Policija u Brčkom ispituje slučaj krađe na tržnici Arizona

Vještaci utvrđuju radi li se o policajki.

[Arhiva]

Nakon što su društvene mreže i brojni portali objavili vijest da je na tržnici “Arizona” na području distrikta Brčko BiH nadzorna kamera u jednom butiku snimila djevojku u krađi skupocjene jakne, još nema zvanične potvrde da je krađu počinila A. H, policajka MUP-a TK.

Krađa jakne dogodila se 2. decembra između 9 i 10 sati u jednom butiku na tržnici “Arizona”, potvrdio je i stručni savjetnik za analitiku i edukaciju u brčanskoj Policiji dr Halid Emkić.

– Tačno je da je Policija distrikta Brčko toga dana u 10 sati zaprimila prijavu da se u jednom butiku na tržnici “Arizona” desila krađa skupocjene kožne jakne, koju su zabilježile nadzorne kamere. Krađu je izvršila ženska osoba. Vlasnici i radnici butika su krađu uočili na snimku, sustigli je i ona je jaknu istog momenta vratila – kazao je Emkić.

S obzirom na to da se radi o krivičnom djelu krađa, iz člana 280. stav 2. Krivičnog zakona distrikta Brčko BiH, o ovom slučaju je obaviješten tužilac, koji je naložio da se događaj rasvijetli.

Vještaci utvrđuju radi li se o policajki, piše Avaz.ba.

U MUP-u TK za sada čekaju nalog tužioca iz Brčkog.

– Iz Policije distrikta Brčko BiH i Tužilaštva Distrikta do sada nismo dobili nikakav nalog u vezi s ovim slučajem. Kada dobijemo nalog od Tužilaštva, mi ćemo poduzeti potrebne mjere i radnje. Ukoliko se doista dokaže da je ovo krivično djelo počinila naša policajka, zna se šta je raditi, podizanje krivične prijave i prijava Unutrašnjoj kontroli MUP-a TK – kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

sixteen − eleven =