Policija Brčko distrikta: Pronađena marihuana, osam saobraćajnih nezgoda

Otisak.ba donosi izvještaj Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 04.08.2017. godine do 07.08.2017. godine.

Iz Policije apelovali na vozače [Otisak.ba - Arhiva]

Otisak.ba donosi izvještaj Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 04.08.2017. godine do 07.08.2017. godine.

KRIMINALITET:

– Dana 05.08.2017. godine, postupajući po prikupljenim operativnim saznanjima da lice sa inicijalima A. N. [rođen 1979. godine] sa područja Brčkog posjeduje narkotička sredstva, policijski službenici su pronašli imenovanog i nad istim je izvršen pretres. Prilikom pretresa kod lica je pronađeno i oduzeto 6 pvc paketića biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”.

Nastavljajući dokazne radnje, policijski službenici su nakon dobivene naredbe Osnovnog suda Brčko distrikra BiH, a pod nadzorom tužioca Tužilaštva Brčko distritka BiH, izvršili pretresanje stana koji imenovani koristi i tom prilikom u stanu je pronađeno još 16 pvc paketića sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”. Lice je lišeno slobode i u prostorijama Policije Brčko distrikta BiH nad njim je izvršena kriminalistička obrada.

Zbog osnova sumnje da je lice A. N. počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, protiv istog je podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg procesuiranja.

JAVNI RED I MIR:

Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u Distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

U izvještajnom periodu pripadnici Policije su u osam saobraćajnih nezgoda vršili uviđaje. U jednoj saobraćajnoj nezgodi dva lica su smrtno stradala, u jednoj nezgodi je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, dok su u dvije saobraćajne nezgode četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U četiri saobraćajne nezgode zabilježena je materijalna šteta.

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadesetdva vozača i vozila, gdje je kod jedanaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u deset slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u jednom slučaju utvrđeno da vozač upravlja vozilom kojem je istekla važnost registracije – navedeno je u izvještaju.

Ostavi komentar NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

fifty two ÷ thirteen =