Policija Brčko distrikta BiH: Pregled značajnih bezbjednosnih događaja od 23. do 24.11.

Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

KRIMINALITET:

– Dana 24.11.2019. godine nešto iza 07 sati Policiji Brčko distrikta BiH jedan građanin prijavio je da je jedno ili više NN lica na njegovom motornom vozilu koje se nalazilo parkirano ispred jednog preduzeća u Brčkom, načinilo oštećenja u vidu ogrebotina na vratima na lijevoj strani automobila, te izbušilo dvije gume na desnoj strani automobila. Po izjavi prijavitelja pričinjena mu je šteta od oko 500 KM. Policijski službenici su nakon prikupljenih obavještenja i izvršenog uviđaja, uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem, utvrdili da  postoje osnovi sumnje da je izvršeno KD “oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. stav 1 KZ-a Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

Tokom izvještajnog perioda nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJ:

– Napominjemo da je posljednjih dana Jedinica saobraćajne policije intenzivirala svoje aktivnosti kontrole vozila i vozača, te da je tokom prošle sedmice lišila slobode jedno lice koje je zbog vožnje pod dejstvom alkohola uzrokovalo materijalnu štetu.

– Tokom vikenda desile su se ukupno četiri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je u dvije konstatovana materijalna šteta.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju u dane vikenda, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 13 vozača kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, u pet slučajeva gdje su lica upravljala vozilom prije sticanja prava na upravljanje, tri lica su upravljala vozilima kojima je istekla važnost registracije, te jedno lice koje je upravljalo neregistrovanim vozilom.

Autor: Policija Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ thirty eight = forty seven