Policija BDBiH: Tri saobraćajne nezgode, troje povrijeđenih

  Kako je navedeno u policijskom izvještaju, u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede, a u dvije saobraćajne nezgode dvije osobe su zadobile lahke tjelesne povrede.

  Foto: Otisak.ba / Arhiva

  Novinar: Adis Mujdanović

  U periodu od 11. maja do danas, pripadnici Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine su izvršili uviđaj u tri saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe zadobile povrede.

  Kako je navedeno u policijskom izvještaju sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u spomenutom periodu, u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede, a u dvije saobraćajne nezgode dvije osobe su zadobile lahke tjelesne povrede. U ovim saobraćajnim nezgodama zabilježena je materijalna šteta nastala na vozilima.

  Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 13 vozača i vozila.

  Kod 10 vozača kontrolom je utvrđeno da vozilima upravljaju pod utjecajem alkohola, u jednom slučaju utvrđeno je da osoba upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u dva slučaja utvrđeno da su vozači upravljali vozilima kojima je istekla važnost registracije, naveli su iz Policije.

  Tokom izvještajnog perioda (vikenda) ova policijska agencija nije zabilježila prijave građana koje bi sadržavale bitna obilježja krivičnog djela.

  “Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno”, stoji u izvještaju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  66 − = sixty