Policija BDBiH: Pregled značajnih bezbjednosnih događaja od 4. do 6.1.

Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

KRIMINALITET:

–  Tokom izvještajnog perioda nije bilo evidentiranih događaja sa bitnim obilježjima krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR:

– Dana 05.01.2020. godine u 21.14 sati Policiji se obratila jedna građanka Brčko distrikta BiH i prijavila svog muža da je u pijanom stanju uznemirava. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta, gdje se prijavljeni i prema policijskim službenicima agresivno ponašao, galamio i upućivao prijetnje, zbog čega je lišen slobode. Zbog počinjenog prekršaja iz člana 4 i 8 Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, sačinjena je službena zabilješka.

SAOBRAĆAJ:

–  Tokom vikenda su se dogodile dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo materijalne štete, a tokom kojih su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju u dane vikenda, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili ukupno 30 vozača i vozila, od toga 18 kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod  dejstvom alkohola, u devet slučajeva gdje su lica upravljala vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo vozilom kojem je istekla važnost registracije, te jedno lice koje je upravljalo mopedom bez potvrde o poznavanju propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Autor: Policija BDBiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

six × = 18