Policija BDBiH: Pregled značajnih bezbjednosnih događaja od 28. do 30.12.  

Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

KRIMINALITET:

–  Dana 29.12.2019. godine u 12.58 sati Policiji Brčko distrikta BiH prijavljeno je iz Centra za obavještavanje Brčko da u ulici “Branislava Nušića” broj 10 gori pokretni toalet. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i nakon izvršenog uviđaja utvrdili da je NN lice zapalilo plastični pokretni toalet koji koriste radnici jednog preduzeća, te da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. stav 1 KZ Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– Dana 29.12.2019. godine u 18.43 sati Policiji Brčko distrikta BiH obratila se građanka i prijavila svog sina tvrdeći da se u alkoholiziranom stanju ponaša agresivno i uznemirava je. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta, kako bi prikupili obavještenja u vezi prijave, a gdje se prijavljeni nastavio ponašati agresivno i upućivati prijetnje i policijskom službeniku, zbog čega je lišen slobode. Zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i člana 4. i 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, sačinjena je službena zabilješka.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom vikenda desila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede i u kojoj nije zabilježena materijalna šteta.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju u dane vikenda, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili ukupno 27 vozača, od toga šest kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, u 18 slučajeva gdje su lica upravljala vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo vozilom kojem je istekla važnost registracije, jedno lice koje je upravljalo neregistrovanim vozilom, te jedno lice zbog prikačenog priključnog vozila bez odgovarajuće kategorije.

Autor: Policija BDBiH (30.12.2019)
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

six × one =