Policija BDBiH: Pregled značajnih bezbjednosnih događaja od 21. do 23.12.

Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

KRIMINALITET :

– Dana 21.12.2019. godine  u 08.26 sati Policiji Brčko distrikta BiH je jedan građanin telefonom prijavio da su NN lica u toku noći u mjestu Boderište izvršili provalu u kuću u vlasništvu njegovog komšije koji se nalazi u inostranstvu. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta izvršili uviđaj i utvrdili da je provala najvjerovatnije izvršena razbijanjem stakla na prozoru, te da su iz kuće otuđena dva televizora i da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo “Teška krađa” iz člana 281. stav 1 KZ Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR :

– Dana 22.12.2019. godine u 20.15 sati Policiji je građanin prijavio brata, da u pijanom stanju uznemirava ukućane. Pripadnici policije Brčko distrikta BiH su odmah izašli na lice mjesta i prikupljanjem obavještenja od ukućana došli do saznanja da je prijavljeni prvo verbalno napadao ukućane, te odgurnuo oca, a potom se drsko ponašao i prema policijskim službenicima i narušavao javni red i mir galamom. Nakon što je upozoren da prestane prijavljeni je nastavio s prijetnjama i vrijeđanjem, nakon čega je lišen slobode. O svemu je upoznat sudija u prekršajnom referatu, koji je slučaj uputio u redovnu proceduru, a uhapšeni predat u prostorije  za smještaj osoba lišenih slobode. Zbog počinjenog prekršaja iz člana 5.Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i člana 8. Zakona o Javnom redu i miru, sačinjena je službena zabilješka o počinjenom prekršaju.

SAOBRAĆAJ :

– Tokom vikenda dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je zabilježena materijalna šteta, a u kojoj je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

– U izvještajnom periodu iz saobraćaja je isključeno ukupno 24 vozača i vozila. Od ukupnog broja 13 lica je isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola,  četiri zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje, pet jer su vozilom upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jedno lice jer je vozilom upravljalo u vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, te jedno zbog neoznačenog tereta.

Autor: Policija BDBiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

seven × 1 =