Policija BDBiH: Pregled značajnih bezbjednosnih događaja od 12. do 14.10.

Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

Autor: Policija BDBiH 

KRIMINALITET:

– Dana 12.10.2019. godine oko 10,00 sati, Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio nepoznatog izvršioca da je, tokom noći oko 00,45 sati, ušao u njegov ugostiteljski objekat u ulici Bosne srebrene u Brčkom i iskoristivši nepažnju radnice, iz kase, otuđio manju količinu novca. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i obavili uviđaj. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo ”krađa” iz člana 280.stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH-a, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenog novca.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima su pripadnici Policije vršili  uviđaje.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili četrdeset tri vozača i vozila, gdje je kod dvadeset četiri vozača, kontrolom, utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u dvanaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilima prije sticanja prava na upravljanje, dok je u sedam slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

× four = 40