Pod motom „Sava sve nas spaja” nautičari iz Brčkog plove za Beograd

  Šestočlanu posadu u sastavu Mustafa Hadžić, Edin Hodžić, Samir Pezerović, Azur Hadžić i Amir Softić predvodi iskusni kapetan Midhat Islamović Zumba.

  Foto: Nautički klub BDBiH

  Novinar: Dževad Turčalo

  Pod motom „Sava sve nas spaja“, šestočlana posada brčanskih nautičara danas će isploviti iz Luke Brčko ka Beogradu.

  Šestočlanu posadu u sastavu Mustafa Hadžić, Edin Hodžić, Samir Pezerović, Azur Hadžić i Amir Softić predvodi iskusni kapetan Midhat Islamović Zumba.

  Brčanski nautičari će ploviti ka Beogradu dva dana, uz posjetu gradovima na obali Save, dok će plovidba uzvodno ka Brčkom trajati četiri dana. Očekivani povratak u Brčko je u srijedu, 19. juna.

  Iz Nautičkog kluba Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, koji je nosilac ovog projekta, naglasili su da ovo predstavlja veliki korak ka revitalizaciji rijeke Save i turističkih potencijala ove lokalne zajednice.

  „Veliku podršku ovom podvigu su osigurali Skupština Brčko distrikta BiH, kapetan Kapetanije Brčko distrikta BiH Mladen Rogić te mnogobrojni sponzori i zaljubljenici u rijeku Savu“, naveli su iz ovog kluba, poručivši da će uspjeti u svom naumu i promovirati Brčko kao grad nautike i dobrih i pozitivnih ljudi.

  Nautički klub BDBiH aktivno djeluje dvije godine i okuplja zaljubljenike u nautiku i rijeku Savu.

  U svom dosadašnjem radu, članovi Kluba su realizirali nekoliko projekata, između ostalih, proširenje i uređenje popularnog brčanskog izletišta Ficibajer.

  „Nautički klub Brčko distrikta BiH aktivno radi na promociji turističkih potencijala Brčko distrikta BiH kao i prirodnih ljepota rijeke Save. Naš cilj je da ostvarimo saradnju sa kolegama nautičarima iz Republike Srbije, razmijenimo iskustva i animiramo ih da posjete Brčko distrikt i Bosnu i Hercegovinu“, istakao je predsjednik Kluba dr. Edin Hodžić.

  Nautika kao grana turizma je generator razvoja u mnogim zemljama, ali u BiH nije dovoljno razvijena, zbog čega su iz Kluba izrazili žaljenje.

  „Mi čvrsto vjerujemo da je rijeka Sava veliki neiskorišteni potencijal kao i razvojna šansa Brčko distrikta BiH, te nastojimo da svakim svojim činom doprinesemo razvoju ove grane turizma“, naglasio je kapetan Zumba.

  Dr. Hodžić i kapetan Zumba (Foto: Nautički klub BDBiH)

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = four