Počinje izgradnja vodovodne mreže u Gluhakovcu

Radna jedinica Vodovod i kanalizacija od sutra kreće sa realizacijom projekta “Izgradnja vodovodne mreže u Ulici Lejlića u mjesnoj zajednici Gluhakovac“, saopćeno je danas iz Javnog preduzeća "Komunalno Brčko".

Foto: Komunalno Brčko

Novinar: Adis Mujdanović

Nakon uspješno realiziranog projekta izgradnje vodovodne mreže za priključenje zgrade za boračku populaciju Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane na gradsku vodovodnu mrežu, Radna jedinica Vodovod i kanalizacija od sutra kreće sa realizacijom projekta “Izgradnja vodovodne mreže u Ulici Lejlića u mjesnoj zajednici Gluhakovac“, saopćeno je danas iz Javnog preduzeća “Komunalno Brčko”.

Projekat će biti izveden prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i Komunalnog.

Radovi se realiziraju na osnovu provedenog otvorenog postupka za nabavku radova, te predmjerom radova iskazanim u tenderskoj dokumentaciji, u kojem je Komunalno izabrano kao najpovoljniji ponuđač.

Cijena ugovorenih radova iznosi 11.641,50 konvertibilnih maraka sa uračunatim porezom na dodanu vrijednost i svim troškovima.

“Svi radovi bit će izvedeni u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima koji važe za izvođenje radova ove vrste, vlastitim kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima. U okviru projekta biće izgrađeno 150 m vodovodne mreže, čime će biti stvoreni uslovi za priključenje novih korisnika na vodovodnu mrežu”, navedeno je u saopćenju.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

two + 7 =