Plakati u Gimnaziji su ništa: U aprilu u Brčko stiže NATO!

  Posebno iznenađuje reakcija srpskih predstavnika u vlasti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine jer će već narednog mjeseca, baš u našem gradu, biti upriličena vježba spašavanja na vodi u kojoj će učestvovati civilne zaštite iz oba bh. entiteta, Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i NATO snaga, piše Turčalo.

  Foto: Dževad Turčalo

  Piše: Dževad Turčalo

  Nakon što su dobili informaciju da se u Gimnaziji u Brčkom nalaze polijepljeni plakati NATO-a, promtno, na pojedinim medijima, „uglas“ su reagirali srpski predstavnici u vlasti bosanskohercegovačkog distrikta.

  Izgleda da su potpisnici reakcije na NATO plakate zalijepljene u Gimnaziji (SNSD, PDP, SP i zastupnik u Skupštini Uroš Vojnović) zaboravili da je prije skoro 10 godina tadašnji predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović potpisao Zaključak kojim Predsjedništvo BiH upućuje formalni zahtjev Bosne i Hercegovine za Akcioni plan za članstvo u NATO.

  Također, srpski predstavnici u vlasti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine nisu marili ni za Zakon o odbrani Bosne i Hercegovine gdje se u članu 15 spomenutog zakona o organizacionim i administrativnim nadležnostima spominje interoperabilnost sa snagama NATO-a. Interoperabilnost je sposobnost za zajednički rad različitih sistema, tehnika ili organizacija.

  Posebno iznenađuje reakcija srpskih predstavnika u vlasti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine jer će već narednog mjeseca, baš u našem gradu, biti upriličena vježba spašavanja na vodi u kojoj će učestvovati civilne zaštite iz oba bh. entiteta, Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i NATO snaga.

  Sudeći po žestini reakcije, obzirom da su direktorima srednjih škola zaprijetili sankcijama, ostalo je nejasno da li su im smetali plakati jer na njima piše NATO ili zbog teksta u gornjem dijelu plakata gdje je napisano „borba protiv korupcije = prilike = posao“?

  Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Otiska.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + 58 = sixty one