Peta OŠ Klanac: Održane 1. Međuškolske sportske inkluzivne igre pod motom “Svi smo pobjednici”

Danas su u Petoj osnovnoj školi na Klancu (Brčko) po prvi put od osnivanja ove škole održane Meduškolske sportske inkluzivne igre pod motom “Svi smo pobjednici”.

Igrama su prisustvovale ekipe iz tri škole, u čijem sastavu su pored vrsnih sportaša ovih škola bili učenici sa posebnim potrebama.

Takmičili su se u odbojci, nogometu i najmlađi na poligonu osmišljenom baš za njih. Igrama je prethodio okrugli sto na temu “Osobe sa invaliditetom” na kojem su djeca pisala “Poruke svijetu”.

Članovi stručnog tima se slažu da nedostaje aktivnosti u koje je moguće uključiti sve učenike naše škole i da na ovome ne treba stati.

Ne možemo jednoj tako brojnoj skupini ljudi posvetiti samo jedan dan. Svi dani su njihovi i svaki dan je naš! Prilika da se borimo za ravnopravnost i prava ljudi. Osnovna prava ljudi.

Foto / Video

Autor: Peta osnovna škola Klanac
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

four × = 28