PDP: Vratiti povjerenje građana

  [Radio Brčko]

  S ciljem problematiziranja aktuelne političke stvarnosti danas je brčanski PDP (Partija demokratskog progresa) koji se odnedavno nalazi u izvšnoj vlasti i poziciji u Skupštini Brčko Distrikta održao konferenciju za novinare.

  Zoran Bulatović, šef Vladinog Odjela za komunalne poslove, kao dva osnovna prioriteta u svom budućem radu naglasio je rješavanje problema deponije i prečišćavanje otpadnih voda.

  Pitanje rješenja deponije trebalo bi se riješiti, najkasnije, do početka sljedeće godine, jer za ovaj projekat postoji politička volja i sredstva.

  „Da li će fabrika za prečišćavanje voda biti rađena u segmentima ili kao cjelovito rješenje, zavisi od mnogo faktora, a glavnu riječ treba dati struka“, pojasnio je Bulatović.

  Siniša Golić, predsjednik PDP-a Brčko i poslanik u brčanskoj Skupštini je kazao da je najvažnije stvoriti uslove da se poveća zapošljavanje, dijelom kroz izmjenu zakonske regulative koja u određenom dijelu koči te procese, te stvaranjem uslova za privlačanje investitora u Brčko Distrikt.

  „Sa drugim političkim strankama koje su u vlasti pokušaćemo da se vrati povjerenje stanovništva, povjerenje građana Brčko Distrikta, da nešto može da se pokrene nabolje, da neko može biti drugačiji, jer ćemo pokušati da kroz naš rad razbijemo taj stereotip da su svi isti i da svi koji žive u Brčkom konačnu dobiju nadu da ovdje vrijedi ostajati i vrijedi živjeti“, poručio je Golić.

  PDP će nastojati da u svom budućem radu redovno putem obavještenja ili press- konferencija obavještava javnost o svim svojim aktivnostima, kao što je to bila praksa i do sada.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 5 = two