Pažnja civilne zaštite u RS-u na slivovima Sane i Une

- Mašinski tim s mehanizacijom upućen je u Novi Grad, pumpe u Kostajnicu, a vreće za pijesak dopremljene su u Kostajnicu, Novi Grad, Kozarsku Dubicu

Foto: AA/Ilustracija

Pažnja civilne zaštite i subjekata zaštite i spasavanja u bh. entitetu Republika Srpska usmjerena je na sliv rijeka Sane i Une, a ove rijeke imaju rast vodostaja iznad kote vanredne odbrane od poplave, javlja Anadolu Agency (AA).

“Situacija je pod kontrolom i nema vijesti o ugroženim ljudskim životima. Uzvodno u FBiH, Sana i Una stagniraju i pokazuju znakove stagniranja i opadanja nivoa toka”, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Navodi se da vodostaj Save kontinuirano raste i ispod je kote redovne odbrane od poplave. Sve ostale rijeke koje su prethodnih dana bile u žiži Bosna, Vrbas, Vrbanja, Usora, Spreča, Drina imaju trend smanjenja vodostaja.

“Prema nalogu direktora Republičke uprave civilne zaštite dio naše specijalizovane jedinice s pumpama velikog kapaciteta je u Gradišci, drugi dio je u Banjaluci gdje izvršavaju zadatke postavljene od domaćina. Naš mašinski tim s mehanizacijom upućen je u Novi Grad”, stoji u saopštenju.

Republička uprava civilne zaštite je, na zahtjev nadležnih iz Kostajnice, u tu lokalnu zajednicu otpremila pumpe za ispumpavanje vode.

“Posredstvom našeg područnog odjeljenja u Banjaluci, u Teslić ćemo prema potrebi domaćina uputiti tri cisterne s vodom. Vreće za pijesak smo već dopremili u Kostajnicu, Novi Grad, Kozarsku Dubicu”, stoji u saopštenju.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

sixteen ÷ = 4