Parlament nije podržao Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine osne i Hercegovine nije podržao Izvještaj o radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2016. godinu.

[N1]

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije u srijedu podržao Izvještaj o radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2016. godinu.

Za Izvještaj je glasalo 17 poslanika, 21 je bio protiv, a jedan suzdržan, javlja Fena.

[Twitter]
Zastupnici su usvojili zaključak nadležne parlamentarne komisije kojim se sugerira Vijeću ministara da promijeni metodologiju i način pisanja izvještaja o radu Vijeća ministara te da novu metodologiju veže za program rada iz prethodne godine.

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić je ranije u srijedu, obrazlažući zastupnicima Izvještaj o radu Vijeća ministara za 2016. godinu, konstatirao da je Vijeće ministara u svim prioritetnim oblastima ostvarilo i vidljiv i mjerljiv napredak i progres te da svi parametri idu u prilog i u korist ovoga Vijeća ministara.

‘Unaprijeđena regionalna saradnja’

Istaknuo je da je 2016. godina, poslije niza godina u kojima je proces evropskih integracija bio usporen, a u određenim periodima i blokiran, “sasvim sigurno najuspješnija evropska godina za Bosnu i Hercegovinu”.

Predsjedavajući Vijeća ministara je naveo da je postignut napredak u oblasti borbe protiv svih oblika organiziranog kriminala i korupcije, uključujući izuzetno važnu borbu protiv terorizma, te je značajno unaprijeđena oblast regionane saradnje, posebno s prvim susjedima.

“Iskrena posvećenost kontinuitetu procesa EU integracija, posvećenost daljem provođenju reformu i implementacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te usklađivanje s pravnom stečevinom Evropske unije i dalje su bili i ostaju u vrhu prioriteta Vijeća ministara kojim predsjedavam”, kazao je, između ostalog, Zvizdić.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ fifty = fifty one