Otvoreno gradilište za vodovodnu mrežu na Brodu

  Radovi se realiziraju na osnovu provedenog  otvorenog postupka za nabavku radova, te u skladu sa predmjerom radova iskazanim u tenderskoj dokumentaciji, a u kojem je JP „Komunalno Brčko“ izabrano kao najpovoljniji ponuđač.

  Foto: Komunalno Brčko

  Novinar: Dževad Turčalo

  Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“, počeli su radovi na realizaciji projekta „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Brod“.

  Radovi se realiziraju na osnovu provedenog  otvorenog postupka za nabavku radova, te u skladu sa predmjerom radova iskazanim u tenderskoj dokumentaciji, a u kojem je JP „Komunalno Brčko“ izabrano kao najpovoljniji ponuđač. Cijena ugovorenih radova iznosi 36.855,00 KM sa uračunatim PDV-om i svim troškovima.

  „Svi radovi biće izvedeni u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima koji važe za izvođenje radova ove vrste, i to vlastitim kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima. U okviru projekta biće izgrađeno 270 m vodovodne mreže, što će omogućiti priključenje novih korisnika na vodovodnu mrežu“, kažu u RJ Vodovodu i kanalizaciji.

  Osim ovog projekta JP „Komunalno Brčko“ paralelno izvodi radove na izgradnji vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Boće, koji teku predviđenom dinamikom, dok su projekti  izgradnje vodovodne mreže za priključenje zgrade za socijalno ugrožene porodice i boračku populaciju u naselju Novo Brčko, zatim izgradnje vodovodne mreže u Ulici Lejlića u MZ Gluhakovcu i radovi na izgradnji vodovodne mreže u Ulici fra Šimuna Filipovića – okončani.

  Nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici fra Šimuna Filipovića očekuje se krajem jula.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  two + 1 =