Osnovna muzička škola Brčko koncertom proslavila 69. rođendan

  Osnovna muzička škola Brčko osnovana je 11.06.1950. godine, a na koncertu su nastupili učenici sa odsjeka za klavir, violinu, harmoniku, flautu, solo-pjevanje, te mali i veliki školski hor, orkestar harmonika i kamerni ansambl flauta.

  Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

  Piše: Azra Bijedić

  Jučer je u dvorani brčanskog Doma kulture, povodom obilježavanja 69 godina od osnivanja Osnovne muzičke škole Brčko, održan godišnji koncert učenika ove obrazovne institucije (fotogalerija ovdje).

  Osnovna muzička škola Brčko osnovana je 11.06.1950. godine, a na koncertu su nastupili učenici sa odsjeka za klavir, violinu, harmoniku, flautu, solo-pjevanje, mali i veliki školski hor, orkestar harmonika i kamerni ansambl flauta.

  Škola broji 160 učenika

  Škola trenutno broji 160 učenika, koji su nastupili na brojnim manifestacijama u gradu, ali i donijeli značajne rezultate sa međunarodnih takmičenja.

  Učenicima i profesorima su uručene nagrade od strane šefa Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Senada Osmanovića.

  „Pored naših učenika, moramo biti ponosni i na naše profesore, naročito na mlađe populacije radnika koje aktivno tokom čitave godine, pored pedagoškog rada, neumorno rade i na obogaćivanju kulturne scene grada Brčko i šire. Znači da nismo samo skoncentrisani na pedagoški rad, nego i na razvijanje opšte kulture u Brčkom“, kazao je direkor Škole Jasmin Hasić.

  Učenice Anja Trifković, koja je peti razred, i Neira Fazlović, treći razred, sretne su što imaju priliku da pokažu naučeno pred publikom i navode da je trema više uzbuđenje, a da nastupi dižu karakter učenika i da su jako važni u stjecanju iskustva.

  Anja je odabrala da svira flautu, a Neira gitaru, i obje svoje instrumente vide kao najposebnije i smatraju da zvuče najljepše.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  three × = 24