Osma godišnjica postojanja Otiska

Informativni portal Otisak.ba, sa sjedištem u Brčkom, pokrenut je na današnji dan 2011. godine.

Otisak donosi najvažnije i najzanimljivije vijesti iz Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na autorske sadržaje.

Osnovao ga je Edin Ražanica, ugledni brčanski novinar koji je nakon skoro 20 godina rada u novinarstvu, 2016. godine, odlučio da se povuče iz ovog posla, te prepusti vođenje Portala mladom novinaru Adisu Mujdanoviću.

Prema dostupnim relevantnim statistikama (Google Analytics, Alexa.com), Otisak je najposjećeniji informativni portal sa sjedištem na području BDBiH, a posjećenost bilježi i iz ostatka BiH, kao i van granice ove zemlje, posebno među bosanskohercegovačkom dijasporom.

“Posebno me raduje činjenica što posjećenost Portala konstantno raste, pa smo tako baš ovih dana oborili određene rekorde. Otisak je već dugi niz godina najutjecajniji medij na području BDBiH. Zahvaljujem se svim našim autorima, poslovnim saradnicima, našim čitaocima, bez kojih bi naš rad bio uzaludan, a posebno Ražanici, bez kojeg ničega ne bi bilo”, istakao je povodom osme godišnjice postojanja Otiska glavni i odgovorni urednik Mujdanović.

Otisak prioritet stavlja na tačnost, objektivnost i brzinu u objavljivanju informacija koje su od javnog interesa.

Također, trudi se da posjetiocima pruži i što više dodatnih sadržaja, pored klasičnog izvještavanja, kao što su tematski članci, mišljenja, multimedijalni sadržaji.

Ovaj medij se i dalje razvija i napreduje, sa ciljem da u budućnosti još više raste u svim segmentima.

Autor: Safet Imamović
Izvor: Otisak.ba

2 KOMENTARI

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ two = five