Optužnica protiv ‘trojke’ koja se tereti za međunarodno krijumčarenje narkotika

  D. N. i S. D. se terete za organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga, a D. D. za krivično djelo davanja lažnog iskaza.

  Foto: Arhiv

  Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv D. N., rođenog 1981. godine u Tuzli, S. D., rođenog 1986. godine u Bosanskoj Gradišci i D. D., rođenog 1959. godine u Bosanskoj Gradišci, zbog međunarodnog krijumčarenja narkotika.

  D. N. i S. D. se terete za organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga, a Dobrica Dragišić za krivično djelo davanja lažnog iskaza.

  Prvo i drugooptuženi se terete da su tokom 2015. godine učestvovali u planiranju, organiziranju i krijumčarenju opojne droge kokain, izuzetno velike čistoće, iz Slovenije, preko Austrije, na područje Kraljevine Švedske.

  U optužnici se navodi da je krijumčarenje izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u automobilu, a droga je otkrivena i zaplijenjena na trajektu koji saobraća između Danske i Švedske, u akciji švedske carine i policije.

  Zapljenom je utvrđeno da se radi o količini od oko četiri kilograma opojne droge kokain, izuzetno velike čistoće, a čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu iznosi više od 300.000 KM.

  Švedske pravosudne institucije su nakon zapljene opojne droge uhapsile i procesuirale dvije osobe sa područja BiH i R Srbije, koje su osuđene na višegodišnje zatvorske kazne.

  Tokom rada na predmetu tužilac Tužilaštva BiH je ostvario intenzivnu saradnju sa partnerskim institucijama Kraljevine Švedske, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + fifty three = 57