Optužnica protiv bivšeg direktora Komunalnog Brčko Nermina Rejzovića

Optužnica je podignuta zbog osnovane sumnje da je zloupotrebom položaja ili ovlaštenja u Preduzeću pribavio korist trećoj osobi, a tom preduzeću nanio štetu, saopćeno je danas iz Tužilaštva.

Foto: Otisak.ba / Arhiva

Novinar: Adis Mujdanović

Tužilaštvo Brčko distrikta Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” Nermina Rejzovića (52).

Optužnica je podignuta zbog osnovane sumnje da je zloupotrebom položaja ili ovlaštenja u Preduzeću pribavio korist trećoj osobi, a tom preduzeću nanio štetu, saopćeno je danas iz Tužilaštva.

Rejzović je optužen da je 2016. godine kao odgovorna osoba na poziciji vršioca dužnosti direktora donio odluku na osnovu koje je prokuristi J. V. izvršena nezakonita isplata novca na štetu ovog preduzeća.

– On se tereti da je, u namjeri da mu pribavi imovinsku korist, donio odluku o produženju prokure J. V. određujući da se primjenjuje unazad tri i po mjeseca u kojem periodu J. V. nije bio ovlašten obavljati te poslove u ime i za račun Preduzeća. Na ovaj način optuženi je pribavio protivpravnu imovinsku korist J. V. u iznosu od 6.130,82 KM za koji iznos je pričinio štetu JP “Komunalnom Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH – navodi se u optužnici.

Optužnicu s dokazima za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja Tužilaštvo je dostavilo nadležnom sudu na daljnji krivični postupak.

Optužnica, kojom je podnesen prijedlog za oduzimanje imovinske koristi od optuženog u iznosu od 6.130,82 KM, potvrđena je pred Osnovnim sudom Distrikta.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

10 × one =