Ogromno nezadovoljstvo građana putevima u Brčko distriktu

  Članak Otiska pod naslovom - Elvir Omerović: "Stid me reći da sam iz Brčkog" - izazvao je veliki broj reakcija i komentara na Facebook stranici ovog portala.

  Foto: Otisak.ba (Screenshot)

  Novinar: Adis Mujdanović

  Građani Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izrazili su ogromno nezadovoljstvo stanjem puteva u ovoj lokalnoj zajednici.

  Članak Otiska pod naslovom – Elvir Omerović: “Stid me reći da sam iz Brčkog”– izazvao je veliki broj reakcija i komentara na Facebook stranici ovog portala.

  Omerović je u izjavi za Otisak.ba izrazio nezadovoljstvo neasfaltiranim putem u mjesnoj zajednici Ivici, koji ovih dana predstavlja problem stanovnicima.

  “Djeca ne mogu u školu bez gumenih čizama. A budžet milionski. Nema kanalizacije, nema asfalta, nema nikakve perspektive za život u ovom dijelu Ivika. Stid me reći da sam iz Brčkog”, naveo je on.

  Slični problemi i u ostalim naseljima

  Sakib Krako je komentirao da je isti slučaj i u mjesnoj zajednici Meraje, gdje su, kako je napisao, 100 m od Bolnice fekalije i blato.

  Emina Muratović-Delić je napisala da ni na Dizdaruši nije ništa bolje, dok je Melisa Alić-Nezirović navela da je isto i na Starom Rasadniku.

  “Jedan dio nema gradske vode priključene, a jedan put od 100 m nije asfaltiran, rupa do rupe, a možete sad misliti kako sad to izgleda pješke, tu ne možeš proći bez čizama.”

  Almira Alić je put za Rijeke uporedila sa Hirošimom, istakavši da je zanimljivo koliko dugo mještani toleriraju takvo stanje.

  “Da živiš u Grčici ne bi ni imao put do kuće. Nije ni tu ništa bolje, put se asfalira u šumu”, napisao je Samid Mujić.

  Hajdin Vejseli smatra da je ovo katastrofa, te da su putevi gori nego 1945. godine. “Pogotovo kad skreneš prema Kajzeru sa glavnog puta, dva auta se ne mogu mimoić”.

  Jovan Mijić je naveo da je u svakom selu tako. “Djeca dok dođu do škole kaljava sva… Ovi političari nas vraćaju 40 god. unazad…”.

  Ramiz Kulović je napisao da se može slobodno reći da su cijeli grad i prigradska naselja u biti jad i čemer.

  “Gdje god da se okreneš krateri, stalno nešto krpaju, i kad se nešto uradi novo, ne prođe ni par dana, i opet kopanje, a niko ne odgovara. Mislim da bi bilo već vrijeme da neko odgovara za rad tj. nerad i bahat odnos prema ovom našem gradu.”

  Šaljivi komentari

  Kao i inače na društvenim mrežama, neizbježni su bili i šaljivi komentari, od kojih Otisak izdvaja:

  Elvir Omerović: “Potražujem skuter za vodu da mogu dijete odvesti u školu”.

  Damir Jašarević: “Nismo ni u Palanci imali pa opet imali bar gline. Sad nema ni tog bez markice”.

  Azur Hadžić: “Pa dobro, samo su dva direktora sa Ivika, možda nam nabave čizme”.

  Ipak, većina građana u komentarima ovakvo stanje u Distriktu opisuje riječju “sramota”.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety six − ninety =