Ograđenovac: Porodica Musić donira vakuf od 500 kvadrata

Prelijepi prostor koji će, kako rekoše budući vakifi, služiti okupljanju i zbližavanju mještana džematlija u Ograđenovcu.

Danas je veoma rijetko u našim sredinama vidjeti ljude koji žele za sebe živa da daju od svojih dobara u zajednicu, odnosno našim rječnikom u vakuf, piše dzematrahic.ba.

Takvi primjeri, iako rijetki, ipak se među nama znaju desiti.

Naime, Meho i Rašida Musić iz Ograđenovca kod Brčkog su odlučili učiniti velik hajr za svoju zajednicu i mjesto tako što su pri kraju realizacije doniranja 500 kvadratnih metara u centru Ograđenovca. Prelijepi prostor koji će, kako rekoše budući vakifi, služiti okupljanju i zbližavanju mještana džematlija u Ograđenovcu.

Prema riječima darovaoca, postupak je u toku. Ugovor o darivanju (poklonu) je u izradi od strane Notarske kancelarije Miodraga Pajića.

Navedena lokacija u stvari predstavlja mali seoski Trg Ograđenovca, površine 500 metara kvadratnih, koja će služiti za korištenje svim mještanima Ograđenovca.

“Po potpisivanju notarskog ugovora, obratićemo se Uredu za upravljanje Vakufom Islamske zajednice u BiH kako bi dobili Vakufnamu“, ističe sagovornik portala dzematrahic.ba.

Isto tako, obavljen je razgovor i sa imamom džemata Ograđenovac Fuad-ef. Hamzabegovićem oko datuma primopredaje nekretnine za potrebe zajednice, kako bi to i pravno bilo regulisano.

Ovom prilikom javnosti prezentiramo budući seoski trg u Ograđenovcu, njegov grafički dizajn koji je u stvarnosti pri kraju realizacije, piše dzematrahic.ba.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

nine ÷ 1 =