Održana 78. vanredna sjednica Vlade BDBiH

  Usvojila prijedloge zaključaka o davanju saglasnosti na organizacione planove Kancelarije koordinatora BDBiH pri Vijeću ministara BiH, Odjela za obrazovanje, Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, Odjela za komunalne poslove i Odjela za javnu sigurnost.

  Siniša Milić (Foto: Vlada BDBiH)

  Novinar: Džemal Vantić

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine saopćila je danas da je održala 78. vanrednu sjednicu na kojoj je usvojila prijedloge zaključaka o davanju saglasnosti na organizacione planove Kancelarije koordinatora BDBiH pri Vijeću ministara BiH, Odjela za obrazovanje, Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, Odjela za komunalne poslove i Odjela za javnu sigurnost.

  Gradonačelnik Siniša Milić rekao je u izjavi za medije da su organizacioni planovi usvojeni na prijedlog odjela, a na osnovu zaključka Skupštine, i radi donošenja novih rješenja zbog primjene novog zakona o plaćama.

  „To je obaveza koju smo morali da završimo prije isteka ovog mjeseca“, rekao je on.

  Usvojen je i Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvećanju plaće po osnovu posebnih uslova rada, težine i prirode poslova, odgovornosti za obavljanje tih poslova i opasnosti po život i zdravlje prilikom obavljanja tih poslova zaposlenih u nadležnoj organizacionoj jedinici Odjela za javnu sigurnost.

  Članovi Vlade dali su saglasnost za angažiranje jednog izvršioca za obavljanje posebnih poslova u Odjelu za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

  Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih grantova za period od 1.4. do 31.12.2019. godine u Kabinetu gradonačelnika – 4. dio, kao i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih grantova u Odjelu za privredni razvoj, sport i kulturu za 2019. godinu – 4. dio i kriterija za korištenje novčanih sredstava.

  Vanredna sjednica Vlade je prekinuta kod diskusije u vezi s odobravanjem Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2019. godini u Odjelu za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja, drugi dio.

  Nastavak sjednica Vlade bit će održan u petak, 26. jula, navedeno je u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventeen + = twenty six