Održan pripremni sastanak šefova poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH

[Ustupljeno Otisku]

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su danas da se 33. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu 12. septembra 2018. godine s početkom u 10 sati.

„Uvažavajući činjenicu da će to biti vrijeme zvanične izborne kampanjedogovorili smo da sadržaj dnevnog reda ne bude opterećen mogućnošću vođenja političke rasprave koja bi predstavljala političku promociju bilo koje stranke u Skupštini“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine dodajući da je dogovoreno da se sljedeća redovna sjednica održi nakon opštih izbora u BiH. Dodao je da se utvrđeni dnevni red 33. redovne sjednice Skupštine odnosi na nekoliko životnih pitanja, prvenstveno utvrđivanja javnih interesa u oblasti cestogradnje kako bi Vlada mogla vršiti pripreme za realizaciju projekata izgradnje i asfaltiranja ulica.

Na 33. redovnoj sjednici Skupštine novi članovi Vlade će položiti zakletvu, a razmatrat će se i Informacija o Dokumentu okvirnog budžeta Brčko distrikta BiH za period 2019-2021. godine kao i Informacija o realizaciji kapitalnog projekta izgradnje vodovodne mreže na potezu Brod- Malezijski put, saopćeno je iz Skupštine.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

sixty five + = seventy four