Održan pripremni sastanak šefova poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH

Piše: Skupština BDBiH

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH utvrdili su danas dnevni red 53. redovne sjednice Skupštine i zakazali je za srijedu, 11. septembra 2019. godine, nakon završetka 51. i 52. redovne sjednice.

– Imamo vrlo obiman dnevni red od 37 tačaka, od kojih najveći dio čine prijedlozi odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt BiH, za izgradnju puteva, ulica i infrastrukturnih objekata. Najzanimljivija tačka dnevnog reda vjerovatno će biti Zakon o radu koji je bio na širokoj javnoj raspravi i cijenim da ćemo u drugom čitanju, kroz kvalitetne prijedloge doći do dobrog zakona kojim će biti zadovoljni svi socijalni partneri u ovoj lokalnoj zajednici – rekao je nakon pripremnog sastanka Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Distrikta.

Na dnevnom redu je i Zakon o preuzimanju dioničarskih društava u prvom čitanju kao i Nacrt zakona o poslovnim zonama. Pred poslanicima će se naći i više izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja institucija i javnih preduzeća kao i nekoliko informacija, među kojima i informacija o problemima s javnim nabavkama.

– Vlada Distrikta, javna preduzeća i ustanove već izvjesno vrijeme ukazuju na problem usiljenih žalbi od jedne firme na tendersku dokumentaciju i moramo u Skupštini sagledati situaciju u kojoj smo se našli, da vidimo kakvi su prijedlozi Vlade i kako ostvariti komunikaciju s Kancelarijom za žalbe kako bi se ova očita zloupotreba onemogućila i otvorio proces tenderisanja važnih infrastrukturnih projekta u Distriktu – rekao je predsjednik Kadrić.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ one = five