Novi zahtjev za Apelacioni sud u Brčkom: Advokati traže ocjenu statutarnosti

Nakon što je juče advokat Srđan Marjanović, u svojstvu fizičkog lica, Apelacionom sudu Brčko distrikta uputio prijedlog da odluku Skupštine Brčko distrikta, kojom su oktobra 2018. godine usvojene izmjene i dopune Zakona o fiskalnim sistemima i fiskalizacijom obuhvaćena i advokatska djelatnost, proglasi nezakonitom, danas novi zahtjev za Apelacioni sud.

Tri advokata – Čedomir Ostojić, Amer Ramić i Predrag Ostojić – danas su, zajedno, a u svojstvu građana, podnijeli inicijativu za ocjenu statutarnosti člana 3 Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji Brčko distrikta BiH.

Pomenutim zakonom uvedena je fiskalizacija advokatske djelatnosti u Brčko distriktu.

U inicijativi za ocjenu usklađenosti, u koju je portal nula49.com imao uvid, brčanski advokati tvrde da je način na koji je izvršena fiskalizacija advokata u sukobu sa članom 37 Statuta Brčko distrikta BiH.

Ovaj član odnosi se na postupak usvajanja zakona u Skupštini Distrikta.

Izvorno objavljeno: 31.10.2019.
Izvor: Nula49.com

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

thirty five ÷ seven =