Nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže u dijelu Klanca

Cijena ugovorenih radova iznosi 28.080,00 KM sa uračunatim PDV-om i svim troškovima.

Foto: Komunalno Brčko

Novinar: Dževad Turčalo

Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i JP “Komunalnog Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH, jučer su nastavljeni radovi koji se izvode u okviru druge faze projekta „Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici fra Šimuna Filipovića“ u mjesnoj zajednici Klanac.

Radovi se realiziraju na osnovu provedenog otvorenog postupka za nabavku radova, te predmjerom radova iskazanim u tenderskoj dokumentaciji, u kojem je JP “Komunalno Brčko“ izabrano kao najpovoljniji ponuđač. Cijena ugovorenih radova iznosi 28.080,00 KM sa uračunatim PDV-om i svim troškovima.

U okviru prve faze projekta izgrađeno je 106 m vodovodne mreže, dok se sa nastavkom radova na izgradnji 108 m kanalizacione mreže čekalo do dobijanja saglasnosti investitora, Vlade Brčko distrikta BiH, na izmjenu visinskog položaja kolektora fekalne kanalizacije, zbog postojećih podzemnih telekomunikacionih instalacija, koje u obimu u kojem danas postoje nisu postojale u fazi izrade glavnog projekta. Po dobijanju ove saglasnosti, stekli su se uslovi za nastavak radova na realizaciji projekta.

U toku ove godine RJ Vodovod i kanalizacija upješno je realizirala projekte „Izgradnja vodovodne mreže za priključenje zgrade za boračku populaciju u naselju Novo Brčko“, „Izgradnja vodovodne mreže u Ulici Lejlića“ u MZ Gluhakovcu, „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u MZ Brodu“ i „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u MZ Boću“.

Sa završetkom svih radova na pomenutim projektima bit će izgrađeno oko 2.200 m nove vodovodne mreže i 108 m kanalizacione mreže.

“Svi radovi izvedeni su i izvode se u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima koji važe za izvođenje radova ove vrste, i to vlastitim kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima”, navedeno je iz JP “Komunalnog Brčko”.

Uporedo sa ovim radovima, svi redovni poslovi iz domena RJ Vodovoda i kanalizacije teku u skladu sa planom i dinamikom.

Foto: Komunalno Brčko

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

63 ÷ = seven