Nastavljena izgradnja vodovodne mreže u Boću

Cijena ugovorenih radova iznosi 140.400 konvertibilnih maraka sa uračunatim porezom na dodanu vrijednost i svim troškovima.

Foto: Komunalno Brčko

Novinar: Adis Mujdanović

Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Javnog preduzeća “Komunalno Brčko“, danas je počela realizacija projekta pod nazivom “Nastavak izgradnje vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Boće“.

Radovi se realiziraju na osnovu provedenog otvorenog postupka za nabavku radova, te u skladu sa predmjerom radova navedenim u tenderskoj dokumentaciji, u kojem je Komunalno izabrano kao najpovoljniji ponuđač.

Cijena ugovorenih radova iznosi 140.400 konvertibilnih maraka sa uračunatim porezom na dodanu vrijednost i svim troškovima.

“U skladu sa projektom biće izgrađeno oko 1.600 m cjevovoda DN 110 NP 10 bara. Svi radovi će biti izvedeni u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima koji važe za izvođenje radova ove vrste, i to vlastitim kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima”, navedeno je iz Komunalnog.

U Boću u proteklih 10-ak godina vodovodna mreža rađena je fazno, te je i ovaj projekat dio cjelovitog projekta kojim se osiguravaju uslovi za priključenje na vodovodnu mrežu svih stanovnika ove mjesne zajednice.

Osim ovog projekta, Komunalno u toku 2019. godine planira realizirati još dva projekta na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u mjesnim zajednicama Klanac i Brod, kako je predviđeno zaključenim ugovorima sa Vladom BDBiH, pored već realiziranih projekata izgradnje vodovodne mreže za priključenje zgrade za boračku populaciju u naselju Novo Brčko i izgradnje vodovodne mreže u Ulici Lejlića u Gluhakovcu koja je počela 16. maja.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eighty nine − = eighty five