Nacrt budžeta institucija BiH 950 miliona KM

Vijeće ministara jednoglasno usvojilo ažurirani Program javnih investicija Bosne i Hercegovine za period 2018-20.

Vijeće ministara je utvrdilo i Prijedlog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu [FENA]

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je u srijedu jednoglasno usvojilo dokument Okvirni budžeta Bosne i Hercegovine za period 2018-20. u iznosu od 950 miliona konvertabilnih maraka.

“Jednoglasno smo usvojili ažurirani Program javnih investicija Bosne i Hercegovine za period 2018-20.”, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić konferenciji za novinare nakon sjednice u Sarajevu.

Po njegovim riječima, usvojeni dokumenti su bili ključna baza, ključna smjernica, ključna podloga za usvajanje “današnjeg najvažnijeg dokumenta”, koji je Vijeće ministara jednoglasno prihvatilo, a to je budžet institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

“Budžet iznosi 950 miliona KM”, kazao je Zvizdić.

Zahtjev od milijardu i 300 miliona KM

Ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda je izjavio da će, za razliku od nekih koji su prognozirali da Bosna i Hercegovina neće imati budžet, on biti usvojen do kraja godine.

“Tako ćemo u iduću godinu ući bez odluke o privremenom financiranju. Sama činjenica da je proračun usvojen jednoglasno pokazuje svijest svih proračunskih korisnika i ministara da se moraju financijski disciplinirati, smanjiti apetite, jer ukupan proračunski zahtjev je bio malo manje od milijardu i 300 miliona KM”, poručio je Bavanda.

Vijeće ministara je utvrdilo i Prijedlog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i on ide u dalju parlamentarnu proceduru.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ 48 = fifty three