Na današnji dan 1963. rođen Farid Mujkanović, prvi komandant Brčanske brigade ARBiH

Farid Mujkanović je rođen 1. jula 1963, diplomirao na Akademiji Kopnene vojske, penzionisan 2008. godine, živio u Maoči.

Farid Mujkanović

Dvadesetsedmog oktobra 2009. godine u UKC Tuzla preminuo je prvi komandant 108/215. Brčanske brigade Armije RBiH – pukovnik Farid Mujkanović.

Farid Mujkanović je rođen 1. jula 1963, diplomirao na Akademiji Kopnene vojske, penzionisan 2008. godine, živio u Maoči.

Rahmetli Farid je sa 29 godina preuzeo teško breme, vodio je borce legendarne brčanske brigade u odbrani Brčkog i okoline, ali i velikog broja civila koji su bili smješteni u Brki, Palanki, Gornjem Rahiću, Čandama, Ćosetima, Maoči, Rašljanima…

Pukovnik Farid, naš komandant, ostat će u vječnom sjećanju i (ne)zaboravu pravih, istinskih patriota i pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Novinar: Dževad Turčalo

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

seven × one =