Mladići spriječili pljačku apoteke u Sarajevu: Obavili smo svoju dužnost

Hrabri mladići su savladali pljačkaša te su mu oduzeli novac koji je uzeo prilikom pljačke, a potom su ga zadržali do dolaska policije.

Foto: Klix.ba

Dvojica mladića su hrabrom reakcijom spriječili pljačku apoteke u Sarajevu.

Rođaci Šemso i Armin Šabanović su postupili ispravno te su reagovali i spriječili pljačku apoteke koja se nalazi u sarajevskom naselju Otoka.

Hrabri mladići su savladali pljačkaša te su mu oduzeli novac koji je uzeo prilikom pljačke, a potom su ga zadržali do dolaska policije.

“Sjedili smo u kafiću kada smo primjetili muškarca kako trči prema Čengić Vili, a iza njega se pojavila žena koja je vikala da ga neko uhvati jer je opljačkao apoteku. Rođak i ja smo potrčali za njim, stigli ga i uhvatili, a potom vratili u apoteku te zadržali do dolaska policije. Novac je vraćen u apoteku”, izjavio je za portal Klix.ba Armin Šabanović.

Kasnije su saznali da je pljačkaš kod sebe imao nož, ali o tom nisu razmišljali. Smatra da su samo obavili svoju dužnost.

“Dok svi ne budemo razmišljali na pravi način i radili ono što nam je dužnost, ne možemo očekivati ništa bolje u našoj državi. Nismo razmišljali da li je naoružan, samo smo željeli da ga zaustavimo”, završio je Šabanović.

Izvorno objavljeno: 26.08.2019.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

seventy four ÷ thirty seven =