Mladi nezainteresovani za Zakon o mladima

Suad Burić

Predstavnici omladinskih organizacija u Brčko distriktu nisu se odazvali pozivu da učestvuju na današnjoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona o mladima, pa skup nije ni održan.

U prostorijama brčanskog parlamenta, gdje je danas u podne trebalo da bude održana javna rasprava, bilo je prisutno samo devetoro predstavnika lokalne zakonodavne i izvršne vlasti.

Predsjedavajući skupštinske Komisije za mlade Suad Burić rekao je novinarima da će u ovakvoj situaciji Skupštini distrikta biti predloženo da se o nacrtu tog zakona izjasni na osnovu nedavno obavljene rasprave u parlamentarnoj proceduri prvog čitanja.

On je pojasnio da nije bilo uslova da se održi javna rasprava jer su se predstavnici omladinskih organizacija i udruženja, kao i pravna lica koja se bave problematikom mladih, oglušili o poziv na raspravu.

Burić je istakao da je Brčko distriktu potreban zakonski akt o mladima, koji postoji i u entitetima BiH, i u svim zemljama u okruženju.

“Samim donošenjem zakona, zasigurno neće biti riješeni problemi mladih, ali mnoga pitanja koja se tiču društvenog položaja mladih i zadovoljavanja njihovih potreba mogu biti regulisana podzakonskim aktima”, dodao je Burić.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ one = seven