Merhamet otvorio humanitarni broj za prikupljanje pomoći Rohinja muslimanima

Građani BiH pozivom na broj telefona 090 292 001 mogu donirati 3 KM.

Pokrenuta je i procedura otvaranja posebnog računa na koji će građani BiH moći uplatiti pomoć za Rohingya muslimane [Anadolija]

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za Rohingya muslimane koji doživljavaju egzodus i nasilje u Mijanmaru.

Građani BiH pozivom na broj telefona 090 292 001, koji je ovim povodom otvorio Merhamet, mogu donirati 3 KM.

Pokrenuta je i procedura otvaranja posebnog računa na koji će građani BiH moći uplatiti pomoć za Rohingya muslimane. O broju računa građani BiH će biti naknadno obaviješteni.

Pomoć se može donirati u sjedištu Merhameta u Sarajevu (Bistrik 2), kao i u svim regionalnim i osnovim odborima Merhameta širom Bosne i Hercegovine.

Detaljnije informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 033/236-527.

“Ne možemo biti nijemi posmatrači strahota kroz koje prolaze Rohingya muslimani. Nije dovoljno samo verbalno izražavanje saosjećanja, nego je potrebna konkretna akcija kako bi se pomoglo tom narodu. Merhamet će za prikupljanju pomoći za Rohingya muslimane animirati svoje organizacione jedinice u našoj zemlji i inostranstvu, naše prijatelje i partnerske organizacije u Bosni i Hercegovoni i širom svijeta. Ubijeđeni smo da će se naša solidarnost još jednom potvrditi i da ćemo, u najskorije vrijeme, naći načina da pomoć dođe do ugroženog naroda u Mijanmaru”, izjavio je predsjednik HO Merhamet Hajrudin Šahić.

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet je, zajedno sa građanima Bosne i Hercegovine, mnogo puta do sada organizirao humanitarne akcije za prikupanje pomoći za ugroženo stanovništvo u područjima pogođenim katastrofalnim elementarnim nepogodama i kriznim situacijama u svijetu, između ostalog, i za stanovništvo Palestine, Somalije, Afganistana, Sirije, Turske, Irana, Japana, Indonezije.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

twenty seven ÷ = 9