Mektić o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe: Zašto ne

Mektić

Zastupnik Naše stranke Dennis Gratz jučer je pokrenuo inicijativu, preko Federalnog parlamenta, prema državnom Ministarstvu sigurnosti za skidanje konoplje (Cannabis sativa L) sa Tablice i Popisa opojnih droga, psihotropnih tvari, biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i prekursora.

S obzirom na to da je inicijativa upućena ka Ministarstvu sigurnosti BiH, pitali smo ministra Dragana Mektića kakvo je njegovo mišljenje o inicijativi, odnosno o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe.

Mektić je kazao da još uvijek nije upoznat sa inicijativom s obzirom na to da se nalazi na službenom putu van BiH, ali da će se informisati odmah po povratku.

“Treba tražiti mišljenje struke o tome da li se može i da li se treba koristiti. Lično, mislim da ako je naučno ispitano, provjereno i dokazano da korištenje u medicinske svrhe može pomoći ljudima, onda zašto ne. Sve što se može koristiti kao lijek da pomogne ljudima je u redu”, rekao je za N1 ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

thirty five − = thirty four