Mektić: Kad god me Dodik prozove izdajnikom, pokazat ću papir o švercu

Mektić je rekao da je Dodik dezerter koji je prihvatio sve što je protiv interesa RS-a.

Mektić i Dodik [N1]

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska [RS], već 15 godina prodaje dva stana u Beogradu, rekao je Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, prenose agencije.

“Javno pitam Milorada Dodika odakle mu novac za sve te transakcije i neka odgovori javnosti šta je prava istina. Dodik sa ta dva stana pokriva sve svoje transakcije. Pitam ga kada je on prodao te stanove ili ih još prodaje. Jer kada se uđe u katastar nekretnina, vidi se da je jedan od stanova pod hipotekom”, rekao je Mektić.

Optužio je Dodika da “kod njega nikad ništa nije čisto” i da se sve njegove finansijske mućke svode na “što više obmana”.

Papiri o “švercu”

Poručio je da će za svaki put kad ga Dodik prozove izdajnikom, pokazati po jedan papir o “švercu” i o tome šta je Dodik radio u Beogradu. Ustvrdio je i da je Dodik naredio Radio-televiziji Republike Srpske da, za vrijeme NATO [Sjevernoatlantski savez] bombardovanja, ne kaže ni jednu lošu riječ protiv Alijanse i Zapada, kao i da se Dodik nikad nije oglasio oko predaje jasenovačke građe.

“Bit će priče u o helikopterskom servisu, ko se sve voza u tom helikopteru, za šta se upotrebljava, a do tad neka izvrše dezinfekciju tog helikoptera jer je opasan po javno zdravlje”, rekao je Mektić novinarima u Banjoj Luci.

Mektić je rekao da je Dodik dezerter koji je prihvatio sve što je protiv interesa RS-a.

Dodik: Nemam potrebu da objašnjavam svoje finansije

Komentarišući informacije o unosu 200.000 evra iz Srbije u BiH, predsjednik RS-a Milorad Dodik je rekao da nema potrebu da objašnjava svoje finansije, pa ni tih 200.000 evra dobijenih od prodaje stanova u Beogradu, navodeći da ga ne interesuje ni kakvu percepciju u vezi sa tim ima ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić, prenosi Srpska novinska agencija [SRNA].

On je poručio da onaj ko smatra da tu ima problema, može da aktivira nadležne organe.

Dodik ističe da iznošenje takvih informacija u javnost može da podlegne pitanjima zaštite ličnih podataka.

“Neko je zloupotrijebio činjenicu da sam zvanično prijavio taj novac i pravi spekulaciju u vezi sa tim”, naglasio je Dodik.

On je rekao da je 200.000 evra dobio prodajom dva stana u centru Beograda, te naveo da je krajem osamdesetih i početkom devedesetih imao sedam stanova.

“Novac je plaćen sa banaka koje su dale kredit kupcima i to je došlo na moj račun. Novac sam podigao uredno sa računa Komercijalne banke i na granici Srbije prijavio da tu sumu iznosim, a na graničnom prelazu u BiH da unosim. Sve sam uradio u skladu sa zakonom”, naglasio je Dodik.

On je pojasnio da je stanove prodao iz porodičnih razloga, te da mu je žao što je morao to da uradi.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

twelve + = twenty two