Magnus: Pojedinačno šahovsko prvenstvo Brčko distrikt BiH

Šahovski klub „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine organizuje „Pojedinačno šahovsko prvenstvo Brčko distrikt Bosne i Hercegovine 2019. godine“, koje će se održati u nedjelju, 22. decembra 2019. godine, sa početkom u 10:00 sati, u prostorijama kluba, na adresi Islahijet broj 6, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, te poziva sve ljubitelje ove drevne igre da se odazovu i uzmu učešće na istom.

Plasman prvenstva odredit će rezultati koje ostvare šahisti odmjeravajući snage na 64 crno-bijela polja u švicarskom sistemu igre, u sedam kola, u tempu igre od 15 minuta po igraču za cijelu partiju po FIDE pravilima za ubrzani šah.

Pravo sudjelovanja imaju svi registrovani igrači koji djeluju na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine ili igrači koji imaju prebavilište na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, koji se prijave do 22. decembra 2019. godine, najkasnije do 09:30 sati, lično u prostorijama kluba, na e-mail adresu: sah.brcko@gmail.com ili na broj telefona: +387 60 30 53 680, te uplate učešće u iznosu od 10,00 KM. Igrači  koji pripradaju kategoriji kadeta oslobođeni su plaćanja učešća.

Organizator Prvenstva osigurava šahovske ploče, figure i šahovski sat.

Najboljem pojedincu na prvenstvu pripast će prigodna novčana nagrada u iznosu od 60,00 KM, dok su za drugo i treće mjesto predviđene nagrade u iznosu od 30,00 KM i 20,00 KM. Organizator je pripremio i posebne nagrade za najboljeg seniora Šahovskog kluba „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, u iznosu od 40,00 KM, te šahovske garniture za najboljeg kadeta i kadetkinju Škole šaha „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine. Svi nagrađeni pojedinci dobit će prigodne pehare.

Šahovski turniri su od velike važnosti za buđenje ljubavi i interesa za ovaj sport kako bi se on proširio na mlađe generacije i kako bi se nastavila tradicija igranja ove stoljećima stare igre. Šah je ispit uma, sposobnost taktiziranja, predviđanja poteza i otkrivanja novih varijacija koje će dovesti do željenog cilja a u okviru jasno određenih pravila. Zbog toga se trudimo da organizujemo ovakve i slične susrete u našem gradu, koji između ostalog doprinose i okupljanju istomišljenika i ljubitelja igre odmjeravanja snaga na crno-bijelom polju. Ljudi se upoznaju i druže, sklapaju se nova poznanstva i prijateljstva, stiču nova znanja. Bezbroj je prednosti uživanja u igri, stoga pozivamo sve šahiste takmičare da nam se pridruže u nedjelju.

Detalji i pravila:

Organizator: Šahovski klub “Magnus” Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

Mjesto održavanja: Islahijet broj 6, 76100 Brčko distrikt Bosne i Hercegovine (prostorije kluba).

Vrijeme održavanja: 22.12.2019. godine (nedelja)

  • otvaranje turnira: 22.12.2019. godine u 09:30 sati
  • početak turnira: 22.12.2019. godine u 10:00 sati
  • zatvaranje turnira: 22.12.2019. godine u 14:00 sati
  • proglašenje pobjednika, podjela nagrada i pehara: 15 minuta nakon završetka poslednjeg susreta.

Sistem takmičenja: Švicarski sistem u sedam (7) kola.

Tempo igre: 15 minuta po igraču za cijelu partiju po FIDE pravilima za ubrzani šah.

Upisnina: po igraču = 10,00 KM. (Kadeti su oslobođeni upisnine.)

Pravo sudjelovanja: svi registrovani igrači koji djeluju na području Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ili igrači koji imaju prebivalište na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Parovi će se određivati metodom slučajnog izbora, pomoću računara.

Način prijave: putem e-mail adrese: sah.brcko@gmail.com // na broj telefona: +387 60 30 53 680 // lično u prostorijama kluba od 09:00 do 09:30 sati na dan početka turnira.

Šahovski klub “Magnus” Brčko distrikta BiH osigurava ispravan šahovski sat i šahovske garniture.

Nagradni fond:

  1. mjesto: 60,00 KM
  2. mjesto: 30,00 KM
  3. mjesto: 20,00 KM

Specijalne nagrade:

  • Najbolji senior ŠK Magnus” Brčko distrikta BiH: 40,00 KM;
  • Najbolji kadet Škole šaha “Magnus” Brčko distrikta Bosne i Hercegovine: šahovska garnitura;
  • Najbolja kadetkinja Škole šaha “Magnus” Brčko distrikta Bosne i Hercegovine: šahovska garnitura.

Pobjednici će biti nagrađeni peharima.

Napomena:

Za vrijeme igre igrači su dužni isključiti mobilne telefone. U slučaju da igraču zvoni mobilni telefon u Sali, isti se kažnjava opomenom, a u slučaju ponavljanja prijestupa kaznit će se gubitkom partije.

Autor: Magnus Brčko
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

× 8 = eight