Magnus Brčko: 1. Regionalni ekipni turnir u šahu za kadete

Šahovski klub „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine će, u nedjelju, 29. decembra 2019. godine, održati „Regionalni ekipni turnir u šahu za kadete – Brčko 2019. godine“.

Na Turniru će snage na šezdeset četiri crno-bijela polja odmjeriti ekipe mladih šahista iz Brčkog distrikta Bosne i Hercegovine, te šireg područja Bosna i Hercegovine ali i susjedne Republike Hrvatske, a sam Turnir je pozivnog karaktera.

Susreti će se održati u Brčkom, u prostorijama Šahovskog kluba „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 6, sa početkom u 10:00 sati.

Pravo učešća na Turniru imaju djeca uzrasta od šest (6) do šesnaest (16) godina. Turnir je ekipnog karaktera i igrat će se Bergerovim sistemom, u tempu igre od 15 minuta po igraču za cijelu partiju po FIDE pravilima za ubrzani šah.

Svi učesnici u takmičarskom dijelu Turnira dobit će paketiće koje dodjeljuje Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Ekipe koje ponesu titule najuspješnijih, od organizatora će na poklon dobiti pehare i šahovske poklone.

Šahovski klub „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, u kojem aktivno već drugu godinu za radom uspješno radi Škola šaha, organiziranjem ovakvih druženja i takmičenja, ima namjeru promocije ovog sporta, posebno među mlađim generacijama. Mladi šahisti na ovaj način dobijaju priliku da svoja znanja testiraju i da steknu prva takmičarska iskustva. Osim toga, zdrava konkurencija i buđenje takmičarskog duha pomoći će jačanju kapaciteta i brušenju vještina i talenta. Iskustva sa ovakvih Turnira prvenstveno koristimo kao skok naprijed i putokaz za dalji rad i usavršavanje. Ističemo i da je jako važno da se djeca koja su zavoljela ovu igru, kreću među istomišljenicima, ljubiteljima šaha, što će im, između ostalog pomoći da učvrste svoje afinitete ka igri i treningu, učenju. Budući da smo mi relativno mladi na šahovskoj sceni, ovo je i jedan vid upoznavanja i plasiranja među domaće i regionalne šaholjupce. Ponosni smo na napredak i rad naših najmlađih šahista, na njihov entuzijazam i želju za napredovanjem i polažemo velike nade u njih u budućnosti. Nadamo se da će ovakva takmičenja i okupljanja privući još veći broj interesanata i polaznika u Školu šaha, te da ćemo proširiti svoj program rada s najmlađima, jer upravo na tome temeljimo svoj rad i zalaganja. Može se reći da smo u misiji ekspanzije rada Škole, unapređenja i promovisanja šaha u cilju širenja članstva ali i ljubavi prema ovoj vještini.

Detalji i pravila:

Organizator: Šahovski klub “Magnus” Brčko distrikt Bosne i Hercegovine

Mjesto održavanja: Islahijet broj 6, 76100 Brčko distrikt Bosne i Hercegovine (prostorije kluba)

Vrijeme održavanja: 29.12.2019. godine (nedelja)

  • dolazak učesnika: 29.12.2019. godine do 10:00 sati
  • otvaranje turnira: 29.12.2019. godine u 10:30 sati
  • početak turnira: 29.12.2019. godine u 10:30 sati
  • proglašenje pobjednika: 15 minuta nakon završetka poslednjeg susreta.

Sistem takmičenja: Bergerov sistem.

Tempo igre: 15 minuta po igraču za cijelu partiju po FIDE pravilima za ubrzani šah.

Pravo sudjelovanja: turnir je pozivnog karaktera.

Sastav ekipa: Turnir se igra na četiri ploče. U osnovnom sastavu moguće je prijaviti još jednog rezervnog igrača.

Način prijave: putem e-mail adrese: sah.brcko@gmail.com // na broj telefona: +387 60 30 53 680 // lično u prostorijama kluba od 09:00 do 10:00 sati na dan početka turnira.

Šahovski klub “Magnus” Brčko distrikta BiH osigurava ispravan šahovski sat i šahovske garniture.

Nagradni fond: Organizator turnira obezbijedio je za sve učesnike šahovske poklone i paketiće.

Napomena: Organizator obezbjeđuje obrok za učesnike, a pauza je predviđena nakon trećeg kola.

Autor: Magnus Brčko
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ seventy three = 83