Liječnicima u Crnoj Gori zabranjeno primanje darova

  U Kodeksu se navodi da je svako uvjetovanje zdravstvene usluge materijalnim koristima, koje nisu u skladu s etičkim načelima, u suprotnosti s Etičkim kodeksom.

  Foto: Ilustracija

  Liječnička komora Crne Gore utvrdila je Kodeks medicinske etike i deontologije kojim je propisano da je, osim redovite i definirane naknade za liječnički rad u obliku plaće ili honorara, i zadovoljstva što je pomogao pacijentu, drugo stjecanje materijalne ili bilo koje druge koristi iz njegovog liječničkog rada, u suprotnosti s Etičkim kodeksom.

  U Kodeksu se navodi da je svako uvjetovanje zdravstvene usluge materijalnim koristima, koje nisu u skladu s etičkim načelima, u suprotnosti s Etičkim kodeksom.

  “Liječnicima je zabranjena zlouporaba zanimanja i položaja. Oni ne smiju koristi liječnički poziv ili položaj da bi sebi ili drugome pribavili nezakonitu materijalnu dobit ili drugu pogodnost”, stoji u Kodeksu.

  Kodeks također kaže kako je liječenje ispred politike i vjere, odnosno da politička, socijalna, nacionalna, vjerska ili rodna pripadnost liječnika ne smije nadvisiti ili ugroziti stručnu pripadnost, niti može biti uvjet, osnova ili razlog za diskriminaciju prilikom napredovanja u struci, kao ni u međusobnim profesionalnim odnosima između ljekara, pišu crnogorski mediji.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × 2 = twelve