Lažna prijava o bombi, pet saobraćajnih nezgoda

Ilustracija

Donosimo izvještaj Policije Brčko distrikta sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 24. do 27. marta.

U subotu, 25. marta oko 00:34 sati, Policiji se obratilo muško lice i prijavilo da se u ugostiteljskom objektu u ulici Safvet-bega Bašagića nalazi “bomba”. Na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su izvršili evakuaciju gostiju u ugostiteljskom objektu, te izvršili uviđaj uz korištenje službenog psa za detekciju eksploziva.

Preduzetim radnjama nije pronađen bilo kakav eksploziv niti “bomba”, te je utvrđeno da se radi o “lažnoj prijavi”. O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

“S obzirom na to da se radi o krivičnom djelu lažno prijavljivanje iz člana 341. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode intenzivne mjere i radnje na identifikovanju lica koje je Policiji prijavilo lažnu prijavu”, navedeno je u izvještaju.

Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u Distriktu i isti su protekli bezbjedno.

U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaj u pet saobraćajnih nezgoda. U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je smrtno stradalo, u dvije saobraćajne nezgode dva lica su zadobila lake tjelesne povrede, dok je u dvije saobraćajne nezgode zabilježena materijalna šteta nastala na vozilima.

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili tridesetdva vozača i vozila, gdje je kod dvadeset vozača izvršenom kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u jedanaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u jednom slučaju utvrđeno da vozač upravlja vozilom kojem je istekla važnost registracije.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eighteen − = fourteen