Komunalno Brčko: Rezultat poslovanja za svega dva mjeseca veći od 700.000 KM

  Poredeći ostvarene prihode i rashode za dva mjeseca ove i prethodne godine, evidentno je da su prihodi u tekućoj godini za period januar – februar povećani za 7,17%, a rashodi za 3,14%, što je doprinijelo ovakvom, pozitivnom, finansijskom rezultatu.

  Foto: Komunalno Brčko

  Novinar: Adis Mujdanović

  Javno preduzeće “Komunalno Brčko” je za period 01.01. – 28.02.2019. godine ostvarilo 8.424.990 KM prihoda, odnosno 94,47% od planiranih prihoda od prodaje.

  Rashodi su ostvareni u iznosu od 7.877.349 KM ili 91,53% planiranih rashoda. To znači da je poslovni rezultat za prva dva mjeseca poslovanja “Komunalnog Brčko” čak 734.839 KM, što je za 336.454 KM više u odnosu na isti period prošle godine, saopćeno je jutros iz ovog preduzeća.

  Poredeći ostvarene prihode i rashode za dva mjeseca ove i prethodne godine, evidentno je da su prihodi u tekućoj godini za period januar – februar povećani za 7,17%, a rashodi za 3,14%, što je doprinijelo ovakvom, pozitivnom, finansijskom rezultatu.

  – Ujedno, ovaj rezultat je odraz stabilnog, posvećenog i domaćinskog poslovanja. U 2019. godini nije bilo povećanja cijene električne energije ili bilo koje druge usluge koju pruža JP “Komunalno Brčko”. Čak je došlo i do smanjenja cijena nekih drugih usluga koje Preduzeće koristi, poput bankarske garancije za nabavku električne energije, koja je za 33.400 KM manja u odnosu na prošlu godinu i iznosi 40.300 KM – navedeno je u saopćenju.

  U istom periodu, radilo se i na kompletiranju voznog parka Preduzeća, da bi radne jedinice raspolagale dovoljnim brojem specijalnih vozila, u vlasništvu Preduzeća, za obavljanje osnovnih djelatnosti Preduzeća.

  U novu poslovnu godinu ušlo se i sa zadatkom nove organizacije i sistematizacije radnih mjesta, sa ciljem optimizacije rada i formiranja efikasne organizacije koja može vrlo brzo odgovoriti na sve zadatke i potrebe kupaca.

  To je posljednja tačka iz Odluke o usvajanju prijedloga mjera za otklanjanje problema u funkcioniranju “Komunalnog Brčko” koju je Skupština Distrikta usvojila 07.06.2017. godine, a koja nije realizirana.

  Uz podršku konsultanata i zaposlenika koji rade na ovim poslovima, iz Preduzeća očekuju da se i ovaj posao privede kraju do sredine 2019. godine.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − five = two