Komunalno Brčko: Održana Osma izložba pasa mješanaca

  "Izložba pasa mješanaca prilika je kojom se nastoji senzibilizirati i potaknuti javnost na udomljavanje pasa iz našeg azila, ali i pokazati njihova umilnost, jer psi mješanci, jednako kao i oni rasni, umiju dati i uzvratiti ljubav, zahvalnost i potvrditi da mogu biti odani i zahvalni ljubimci."

  Foto: Komunalno Brčko

  Novinar: Adis Mujdanović

  Jučer je u Gradskom parku u Brčkom održana Osma izložba pasa mješanaca, u organizaciji Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“.

  Izložba je realizirana pod pokroviteljstvom Kinološkog saveza Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u okviru 19. Državne izložbe pasa svih rasa.

  Psi mješanci takmičili su se raspoređeni u tri kategorije – mali, težine do pet kg, srednji, težine do 15 kg, i veliki psi, težine preko 15 kg. Najveći odziv izlagača bio je u kategoriji malih pasa.

  Psi su ocjenjivani po netipičnim odlikama pasa određene rase, prema kriteriju stepena socijalizacije, odnosu psa prema vlasniku i njegovim naređenjima odnosno poslušnost psa, njegovanosti te prema ostalim karakteristikama.

  Svim učesnicima na Izložbi mješanaca uručene su zahvalnice, a pobjednicima pehari, kao i poklon paketi od „Komunalnog Brčko“ i poklon paketi za pse koji su pripremljeni i donirani od strane Agrinatura iz Hadžića.

  “Izložba pasa mješanaca prilika je kojom se nastoji senzibilizirati i potaknuti javnost na udomljavanje pasa iz našeg azila, ali i pokazati njihova umilnost, jer psi mješanci, jednako kao i oni rasni, umiju dati i uzvratiti ljubav, zahvalnost i potvrditi da mogu biti odani i zahvalni ljubimci. Pored pasa koji na ovakvom događaju pokazuju svoje vještine i umijeća, poseban je ovo događaj i za vlasnike pasa koji dobijaju potvrdu za svoj trud, njegu i brigu koju iskazuju prema psima. Zahvaljujemo svim učesnicima, sponzorima i ljubiteljima četveronožnih ljubimaca na učešću i uspješnom sprovođenju još jedne izložbe pasa mješanaca”, saopćeno je danas iz Komunalnog.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × one = 9