Komunalno Brčko: Jesenje uređenje grada i sadnja sezonskog cvijeća

Do sada su realizovane planske aktinosti koje uključuju jesensko orezivanje i oblikovanje grmova, sadnju ruža, trajnica, kultivara, grmova te orezivanje krošanja mladog i srednjodobnog drveća van vegetacije...

[Foto: Ustupljeno Otisku]

U okviru redovnih jesenjih aktivnosti na uređenju grada koje provodi Služba za javnu higijenu JP „Komunalno Brčko“, a sve u skladu sa Planom održavanja javnih zelenih površina Odjela za javne poslove – Pododjela za puteve i parkove radi se na održavanju i oblikovanju zelenih i javnih površina koje pridonose očuvanju privlačne slike našeg grada, saopćeno je danas iz „Komunalnog“.

Do sada su realizovane planske aktinosti koje uključuju jesensko orezivanje i oblikovanje grmova, sadnju ruža, trajnica, kultivara, grmova te orezivanje krošanja mladog i srednjodobnog drveća van vegetacije.

Radilo se i na orezivanju grana drveća s ciljem oslobađanja saobraćajne signalizacije i rasvjete i njihove uredne funkcionalnosti, orezivanje suhih i bolesnih grana, te sječa i uklanjanje drveća različitih starosti, kao i vađenje panjeva, a sve prema nalogu investitora radova.

U skladu sa planom uređenja u centru grada, u žardinjerama duž centralne pješačke zone zasađeno je više od 1.700 komada sezonskog cvijeća.

U raspored uređenja grada uvršteno je i naselje Novo Brčko, pa su zasađene kombinacije bijelih i crvenih tratinčica, a sezonsko cvijeće zasađeno je i na prostoru oko zgrade Vlade Brčko distrikta.

Osim ovih aktivnosti javila se potreba i za vanrednim aktivnostima na uređenju javnih površina koje su u dogovoru sa nadležnim službama Vlade Distrikta uvrštene u ovomjesečni plan uređenja grada.

„Naše ekipe radile su ovih dana na krčenju i košenju dijela Ficibajera i prostora uz rijeku Savu, te mašinskom čišćenju grmova od nagomilanog lišća i otpadaka. Slične vanplanske aktivnosti njegovanja javnih površina prošle su sedmice završene u naselju Ilićka i to uređivanje blokovskog zelenila, prostora oko škole i uz magistralni put“, navodi se u saopćenju.

[Foto: Ustupljeno Otisku]

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ fifty nine = 67