Kolegij Vlade BDBiH: Bez većih problema na terenu usljed najavljenih padavina

  Rijeke Tinja, Brka i Zovičica su u koritima. Nivo vodostaja rijeke Save je 267 cm, a redovne mjere odbrane od poplava se uvode na 650 cm.

  Foto: Vlada BDBiH

  Novinar: Adis Mujdanović

  Kolegij Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine jutros je razmatrao trenutno stanje na terenu na području ove lokalne zajednice kada je riječ o najavljenim obilnim kišnim padavinama.

  Prema informacijama Odjela za javnu sigurnost, konstatirano je da nema većih problema s vodotocima.

  Rijeke Tinja, Brka i Zovičica su u koritima. Nivo vodostaja rijeke Save je 267 cm, a redovne mjere odbrane od poplava se uvode na 650 cm.

  Primijećeno je da su kanali uz putne komunikacije puni vode, što bi moglo predstavljati problem ukoliko bi pale veće količine kiše.

  “Odjeljenje za javnu sigurnost je u stanju pripravnosti i vršit će monitoring stanja na terenu te reagovati adekvatno u skladu sa situacijom, s ciljem ublažavanja i otklanjanja eventualnih posljedica”, naglašeno je u saopćenju iz Vlade.

  Za građane koji primijete eventualne probleme na raspolaganju su besplatni brojevi telefona 121 i 123. Do sada je zaprimljen jedan poziv iz mjesne zajednice Grbavica i ekipa je na terenu.

  Iz Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu istaknuto je da nema potrebe za aktiviranjem Plana odbrane od poplava.

  Vlada je zadužila Inspekciju da obiđe lokaciju na Pljoštarama, gdje je došlo do prekida komunikacije usljed radova na zaobilaznici i o tome informira Vladu.

  “Vlada će stanje na terenu pratiti konstantno, a već sutra ujutro će se sastati s najnovijim informacijama”, stoji u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × nine = eighteen