Jednim pozivom obezbijediti četiri užine za ugroženu djecu

Donacija za ovu svrhu se može uplatiti bilo kada u toku mjeseca za tekući mjesec, a oni koji žele mogu uplatiti i za cijelu školsku godinu.

[Morgue File/Ilustracija]

Udruženje “Pomozi.ba” i ove godine nastavlja projekat “Užine”, kojim uz pomoć donacija obezbjeđuju užine za djecu iz socijalno ugroženih porodica u Bosni i Hercegovini.

S realizacijom pomenutog projekta ovo udruženje počelo je u martu 2014. godine, a prošle godine obezbijedili su užine za 1.000 djece, što im je cilj i ove godine.

“U školama u ruralnim sredinama užina za jedno dijete mjesečno iznosi 10 KM. Nažalost, mnogo roditelja ne mogu da djeci priušte to. Osim što su zbog toga djeca gladna tokom nastave, osjećaju se drugačije od svojih drugara koji imaju užine svaki dan. Djeca su najranjivija kategorija našeg društva i osjećamo dužnost da im obezbijedimo kvalitetne uslove. U saradnji sa školama osiguravamo da niko od roditelja i djece ne zna da djeca koja su korisnici ovog projekta zapravo dobivaju te užine besplatno, kako bismo ih dodatno zaštitili. Pored redovnih užina trudimo se povremeno djeci osigurati i voće kao i druge stvari koje ih obraduju”, istakli su iz udruženja “Pomozi.ba”.

Donacija za ovu svrhu se može uplatiti bilo kada u toku mjeseca za tekući mjesec, a oni koji žele mogu uplatiti i za cijelu školsku godinu.

Svako može biti donator za jedno ili više djece, u skladu sa svojim mogućnostima. Prioritet su djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca koja imaju određene poteškoće u razvoju i djeca koja imaju roditelje ali koja spadaju u socijalno ugroženu kategoriju, odnosno djeca kojoj roditelji nisu u stanju osigurati tih 10 maraka mjesečno kako bi imali sendvič u školi.

Pozivom na broj 17002 mogu se donirati četiri užine za djecu u školama širom BiH. Broj je jedinstven za sve operatere, a cijena je 2KM, što je dovoljno za četiri užine.

Pomoći se također može i na naredne načine:
Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Užine

PayPal: paypal1@pomozi.ba
(Direktni link: https://www.paypal.me/Pomozi)

Svako ko želi može sponzorisati jedno ili više djece, a za dodatne informacije možete nam pisati na našu Facebook stranicu ili na email info@pomozi.ba.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− 1 = two