Jasmin Memišević: Ostvarena prohodnost puteva u Brčko distriktu

  "Nemamo nikakvih problema u odvijanju saobraćaja. U naredna dva-tri dana očekujemo više padavina i niže temperature. Sva raspoloživa mehanizacija izvođača je angažovana na terenu. Radimo i preventivno posipanje", naveo je on.

  Fotoreporter: Kristian Bilić (Otisak.ba)

  Novinar: Adis Mujdanović

  Zamjenik direktora za održavanje putne mreže u Javnom preduzeću Putevi Brčko Jasmin Memišević kazao je u izjavi za Otisak.ba da je ostvarena prohodnost puteva u svim zonama u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine (fotogalerija ovdje).

  “Nemamo nikakvih problema u odvijanju saobraćaja. U naredna dva-tri dana očekujemo više padavina i niže temperature. Sva raspoloživa mehanizacija izvođača je angažovana na terenu. Radimo i preventivno posipanje”, naveo je on.

  Istakao je da će pri nižim temperaturama posipni materijal vjerovatno malo slabije djelovati.

  “Ali, maksimalno se sve ekipe angažuju kako bi se sav snijeg uklonio sa saobraćajnica i pješačkih staza”, naglasio je Memišević.

  Đukić: Usporeniji saobraćaj u gradskoj zoni

  Putevi Brčko su za zimsko održavanje puteva u Distriktu angažirali nekoliko izvođača: Komunalno Brčko (gradska zona), Arapovac (zona Istok), Papilon (zatvoreni parkinzi) i Roading (zona Zapad).

  Predsjednik Zimske službe Komunalnog Slaviša Đukić kazao je Otisku da posljednji talas snijega nije izazvao veće teškoće, osim usporenijeg saobraćaja u gradskoj zoni.

  “Nije bilo zastoja u zoni nadležnosti Komunalnog. Danas u toku dana i u noći na subotu, po meteo projekcijama, očekuju se nove padavine. Ljudstvo i mehanizacija su u punom 24-časovnom dežurstvu. Posipni materijal je obezbijeđen”, naveo je on.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  three × = three