Izvještaj Policije Brčko distrikta: Teška krađa, isključeno 39 vozača

U izvještajnom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima bi policijski službenici vršili uviđajne radnje.

Policija Brčko distrikta [Otisak.ba - Arhiva]

Izvještaj Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 1. do 4. decembra:

  • KRIMINALITET:

Dana 01.12.2017. godine, oko 07,15 sati Policiji se obratila građanka Brčkog i prijavila da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u trgovinsku radnju u ulici Banjalučka u Brčkom.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj.

Uviđajnim radnjama konstatovano je da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz ulazna vrata na objektu i da je iz objekta otuđena manja količina cigareta, čokolade i sitnog novca.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, iz člana 281 stav 1., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenih predmeta.

JAVNI RED I MIR:

Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

U izvještajnom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima bi policijski službenici vršili uviđajne radnje.

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili trideset devet vozača i vozila, gdje je kod dvadeset vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u osam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u dva slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

36 ÷ = four