Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u dijelu Klanca

  „Cijena ugovorenih radova iznosi 28.080,00 KM sa uračunatim PDV-om i svim troškovima. U okviru projekta biće izgrađeno oko 106 metara vodovodne i 108 metara kanalizacione mreže”, rekla je Nataša Katanić, vršiteljica dužnosti šefa Radne jedinice Vodovod i kanalizacija.

  Foto: Komunalno Brčko

  Novinar: Dževad Turčalo

  Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“, danas su počeli radovi na realizaciji projekta „Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici fra Šimuna Filipovića“ u brčanskoj mjesnoj zajednici Klanac.

  „Radovi se realizuju na osnovu provedenog otvorenog postupka za nabavku radova, te predmjera radova iskazanom u tenderskoj dokumentaciji, u kojem je JP Komunalno Brčko izabrano kao najpovoljniji ponuđač. Cijena ugovorenih radova iznosi 28.080,00 KM sa uračunatim PDV-om i svim troškovima. U okviru projekta biće izgrađeno oko 106 metara vodovodne i 108 metara kanalizacione mreže”, rekla je Nataša Katanić, vršiteljica dužnosti šefa Radne jedinice Vodovod i kanalizacija.

  Iz ovog preduzeća su naglasili da će svi radovi biti izvedeni u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima, koji se primjenjuju u izvođenju ove vrste radova, i to vlastitim kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima.

  Ovo je četvrti veći projekat koji Komunalno realizira od početka godine, a za čije izvođenje je ovo javno preduzeće izabrano kao najpovoljniji ponuđač na tenderima Vlade BDBiH.

  Osim ovog projekta, paralelno teku radovi na izgradnji vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Boće, kao i redovni poslovi iz nadležnosti Radne jedinice Vodovod i kanalizacija na priključenju novih korisnika na vodovodnu mrežu i interventnim sanacijama oštećenja na postojećoj infrastukturi.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  20 − = nineteen